HIFU

        HIFU (High-intensity focused ultrasound ) este o tehnologie relativ nouă, care are la bază efectul de neocolagenoză (formarea de colagen nou, care are rol important in elasticitatea și fermitatea pielii). Terapia a debutat la începutul anilor 1940 ca terapie medicală pentru afecțiuni tumorale. Studiile au continuat în anii următori și abia după anul  2000 a început să fie recunoscută ca terapie în diverse țări. Mai târziu ea a fost adaptată în domeniul esteticii.

     Există modalități de a crește colagenul din piele prin aport alimentar:

  • acidul hyaluronic, component al fibrei de colagen se gasește în alimente precum fasolea, legumele rădăcinoase, soia;
  • vitamina C (nu poate fi sintetizată de organism) se găsește în citrice, căpșuni, broccoli, legume cu frunze verzi;
  • aloe vera- poate fi folosit local sau administrat pe cale orală sub formă de suplimente;
  • ginseng – se poate lua sub formă de tincturi și suplimente;
  • -antioxidanții ajută colagenul să iși faca treaba. Se găsesc în afine, ceai verde, extract de cafea, scorțișoară, extract de lemn dulce;
  • retinolul ajută la menținerea colagenului în piele prin blocarea unor enzime care distrug colagenul.

    Colagenul are molecula mare și nu poate patrunde in piele prin aplicarea locală a unor crème, seruri, fiole  sau măști.

     Aportul prin alimentatie este foarte binevenit, dar un rezultat mai rapid si mai vizibil obținem cu terapia HIFU, care este singura terapie de lifting non-chirurgical  aprobată de FDA  (Food and Drug Administrtion) care acționeaza astfel: prin focusarea undelor acustice de înaltă frecvența  in SMAS ( stratul musculoaponevrotic superficial) se produce caldură de 65 de grade , ceea ce duce la distrugerea fibrelor de colagen și implicit, producerea altora (neocolagenoză).

    Efectele sunt de reducere a ridurilor, de tonifiere a pielii, conturarea pomeților, reducerea bărbiei duble, fără a avea pretenția efectelor unui lifting chirurgical.

    Efectele se pot vedea imediat, dar un rezultat optim se va vedea  la 2-3 luni după tratament, timp necesar colagenului să se regenereze. Un tratament pentru o zonă durează 30 de minute.

Zona 1. Frunte și zona perioculară;

Zona 2. Pomeți și comisurile gurii;

Zona 3. Bărbie;

  • Zona 4 – Gât.

     Prețuri:

1 zona – 120 lei

2 zone – 220  lei

3 zone – 320  lei

4 zone – 400 lei

       Pentru tenurile mai ridate sau cu ptoză mai accentuată se recomandă 1 tratament/3 luni .

Pentru tenurile tinere 1 tratament/ an.

Pentru intreținere- 1 tratament/an.

    Contraindicații: – Infecții locale active; – Boli de piele in fază acută; – Procese maligne ale tegumentului tratat; – Funcție afectată a mușchilor faciali; – Sarcină și alăptare; – Diabet grad ridicat; – Pacemaker cardiac; – Alte tratamente invazive ale tenului (injecții cu acid hialuronic, botox) – la distanță recomandată de medic.